Behandelingen

behandeling paginaZoals u op de welkomstpagina al heeft kunnen lezen, gaat de natuurgeneeskunde uit van uw eigen levenskracht. Dat klinkt misschien eenvoudig maar dat is het soms wel maar soms ook niet. Dit is onder andere afhankelijk van uw eigen inzichten en ervaringen. De sessies bestaan uit een vooronderzoek, gesprek, healing en middelen. Hoe een dergelijk behandelplan eruit ziet, is per individu verschillend, maar zal in alle gevallen uitgaan van de samenhang tussen de verschillende lagen, zoals lichaam, geest, emotie, bewustzijn en sociaal. Daarnaast wordt er ook gekeken naar externe factoren, zoals uw sociale natuurlijke omgeving en uw leefgewoontes.

Anamnesegesprek
Tijdens uw eerste consult zullen, bij het zogenaamde anamnesegesprek, uw leef- en voedingsgewoontes, uw eventuele ziektegeschiedenis en uw huidige klachten worden besproken. Op basis van dit gesprek -en het eventuele vooronderzoek- en energetisch onderzoek, wordt een conclusie getrokken en stel ik u een behandelplan voor. Adviezen met betrekking tot levenswijze, voeding , middelen, enz .

Dit eerste anamneseconsult wordt (meestal) opgevolgd door één of meerdere consulten, teneinde het verloop van uw genezingsproces te begeleiden/coachen en desgewenst uw behandeling bij te stellen. Vanzelfsprekend kunt u tussentijds ook telefonisch contact met mij opnemen om de voortgang te bespreken of vragen te stellen indien iets niet duidelijk is. Vaak wijzigt het zich vanzelf.

Behandelingen
Na het vooronderzoek en het anamnesegesprek zal er een behandelplan voor u worden opgesteld, waarin een gepersonaliseerde aanpak wordt voorgesteld. Deze gekozen behandelmethode heeft, samen met de gesprekken, coaching, energetische behandeling, voeding – en leefadviezen, als doel uw zelf-genezend vermogen te stimuleren en te versterken. De natuurgeneeskundige behandelingen waar mijn cliënten veel baat bij hebben gehad en ik veel hanteer, bestaan uit onder andere:

Testen en behandelen van;
1. Schimmels
2. Virussen
3. Bacteriën
4. Parasieten
5. Toxische belasting – Gifstoffen – Metalen –  Levensmiddelen
6. Geopathie – Electrosmog
7. Littekenstoring
8. Gebit
9. Psyche – Emoties
10. Hersenkernen
11. Miasmata
12. Chakras
13. Hormonen
14. Vitaminen – Mineralen – Aminozuren – Vetzuren
15. Matrix
16. Basisbehoeften
17. Allergieën
18. Immuunsysteem
19. Autonome zenuwstelsel
20. Onbekende oorzaken, subt anatomie
21. Organen en systemen
22. Homeopathie
23. Voeding
24. Stenen
25. Acupunctuurpunten
26. Affirmaties
27. Flower Essences
dmv

 SiVAS® polsdiagnostiek

De Franse arts en acupuncturist dr. Paul Nogier ontdekte in 1967 dat een lichte aanraking van een pijnlijk punt op de oorschelp een voelbare verandering aan de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Wanneer hij de oorschelp op een andere plaats aanraakte, dan gebeurde er niets met de polsslag. Daarna onderzocht hij verschillende manieren om de polsslag te stimuleren: met magneten, kleuren, verschillende substanties enzovoort..
Nogier vond verschillende frequenties waarin onder andere oorzaken van verstoringen kunnen worden opgespoord en behandeld. Deze methode staat nu bekend als de polsdiagnostiek van Nogier.  Met behulp van deze diagnostiek kunnen op verschillende niveau’s verstoringen gevonden worden:

energetische niveau:
fysieke niveau: organen en systemen
emotioneel niveau:
chakra-niveau: psycho-vegetatief

testen natuurlijke middelen: welk middel van welk merk past het beste bij deze persoon

Healing

Energetisch netwerk onderzoek en behandeling.

Act

ACT is een vorm van gedragstherapie die mensen helpt op een flexibele manier om te gaan met onaangename gevoelens en negatieve gedachtes (Acceptance) terwijl ze zich richten op wat echt belangrijk is in hun leven (commitment).

Coaching

Resonantie/energetische therapie

Dit is een computergestuurd therapiesysteem waarbij energetische, informatie van u, met betrekking tot uw energie, voeding, organen, systemen, bewustzijn, allergie, en nog veel meer bekend kan worden. Door middel van uw haar, bloed of urine, kunnen deze waarden onderzocht worden.

De korrels die u meekrijgt zijn gemaakt van de energie van natuurlijke  middelen en die overgebracht worden op de korrel. De combinatie die in de korrels zit is speciaal voor u gemaakt  aan de hand van de uitslagen van de haar-, bloed- of urinetest. Door gebruik te maken van een  speciale techniek wordt dit op de drager gezet, dit kunnen naast tabletjes, ook water, olie of crème zijn.

Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze waarbij, anders dan bij de gewone homeopathie, met namen gekeken wordt naar een samenhang van klachten en symptomen. Iedere behandeling is specifiek op de individuele patiënt afgestemd. Deze wijze van werken is gebaseerd op de ideeën van Samuel Hahnemann (1755 – 1843), de grondlegger van de klassieke homeopathie. De Griekse arts Hippocrates maakte overigens al  onderscheid tussen het genezen van de symptomen en het genezen van de ziektetoestand.

De klassieke homeopathie stimuleert, na toediening van een minimale hoeveelheid ‘kunstmatig ziektemiddel’, in feite het lichaam een reactie hierop te geven en op deze wijze een natuurlijke genezing van het lichaam te bewerkstelligen. Op basis van de eigen genezingsactiviteit van de patiënt, wordt dan zijn of haar weerstand, immuniteit, vitaliteit en gezondheid beter.

Bachbloesemtherapie

Behandeling op basis van de leer van Dr Bach (1886-1936), waarbij 38 tincturen van bloesemextracten ter beschikking staan en gebruikt kunnen worden om negatieve gemoedsstemmingen te behandelen. Dr Bach, regulier arts en homeopaat, bestudeerde de stemmingen en emoties van mensen en deelde die in zeven groepen in, te weten: angst, onzekerheid, gebrek aan interesse in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid, wanhoop en overbezorgdheid voor het welzijn van anderen. Op basis van zijn analyses experimenteerde hij jarenlang met allerlei bloesemextracten van bomen en planten en ontwikkelde hij succesvol de remedies, waarmee de genoemde stemmingen behandeld kunnen worden.

leaf